Wat is een elektricien?

De naam zegt het al, een elektricien is gespecialiseerd in het aanleggen, monteren en onderhouden van elektrische installaties. Voorbeelden van elektrische installaties zijn bijvoorbeeld meterkasten, verlichting en andere domotica. Dit zijn voornamelijk installaties in huis, maar je hebt ook elektriciens die zich bezighouden met elektrische machines in fabrieken.

Een elektricien zorgt ervoor dat stroomt veilig afgetapt is en dat alle elektrische apparaten en installaties veilig gebruikt kunnen worden. Het is verstandig om een professional in te huren in plaats van dit zelf te doen.

Wat doet een elektricien?
Een elektricien houdt zich bezig met het aanleggen en aansluiten van elektriciteitsvoorzieningen en -installaties. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld stopcontacten, groepenkasten, elektra-infrastructuur in woningen, bedrijfspanden en scholen.  Ook kan een elektricien zich bezighouden met door elektra aangestuurde machines in fabrieken. Een elektricien komt op elke plek waar er elektra is van pas. Wat een elektricien niet doet, is het repareren van defecte apparatuur, zoals bijvoorbeeld een koelkast of wasmachine.

Tip: Elektricien Heerhugowaard Stroommannen

Een elektricien kan problemen in uw stroomnetwerk oplossen, maar niet het defecte apparatuur repareren die dit veroorzaakt heeft. Het werken met stroom brengt veel risico’s met zich mee. Het niet goed aansluiten en onderhouden van elektra kan grote gevolgen hebben. Laat u een nieuw huis bouwen of heeft u net een huis gekocht, dan is het handig om een elektricien in te schakelen. Deze kan of uw complete elektra aanleggen of deze kan kijken naar de bestaande installatie kijken. Zo voorkom je problemen en kunt u veilig stroom gebruiken.

Meest voorkomende diensten die een elektricien verleend
De meerderheid van de werkzaamheden die een elektricien uitvoert heeft te maken met het mogelijk maken van veilig stroomgebruik. De meest voorkomende diensten zijn vooral:

– Aanleggen of uitbreiden van elektriciteitsnetwerk
– Groepenkast plaatsen of aanpassen
– Krachtstroom aanleggen
– Verlichting aanleggen
– Algemeen onderhoud
– Storingen verhelpen

Waarom zou ik een elektricien inhuren?
Als u overweegt om installaties zelf te doen, is vaak de reden om zo geld te besparen. De meeste elektrische installaties moeten in de toekomst echter opnieuw gedaan worden. Bovendien is het onverantwoordelijk om iets aan te pakken waar u weinig kennis over heeft, meeste elektrische installaties kunnen mogelijk fataal zijn.

Tip: Stroomstoring spoed zakelijk – Stroommannen

Werkzaamheden zoals uitgebreide reparaties en installeren van nieuwe installaties kan veel tijd en energie kosten. Het is dan verstandiger om een elektricien in te huren, u weet dan namelijk zeker dat alles in goede handen is, ook bespaart u zowel tijd als energie.

Advertisement
Banner
Maxaro badkamer, keuken, vloeren