Kunststof kozijnen en HR++ glas

Kunststof kozijnen worden tegenwoordig vrijwel altijd geleverd met HR++ beglazing. HR++ is geen gewoon dubbelglas. Naast de dubbele ruimte met een ruimte ertussen, beschikt HR++ ook over een flinterdun metaallaagje op het glas. Daarnaast is de ruimte tussen de ruiten opgevuld met edelgas. Dat zorgt samen voor extra isolatie ten opzichte van gewoon dubbel glas.

Houdt warmte binnen, laat zon door

Het metaallaagje is onzichtbaar met het blote oog. Wel kan de lichtsterkte als iets minder worden ervaren en is de kleur meestal iets ‘blauwer’. Deze ‘minpunten’ vallen echter nauwelijks op. De hoge warmte-isolerende werking zorgt HR++ ervoor dat warmte van binnen uit de woning terug wordt gekaatst. Tegelijkertijd wordt de zonnestraling van buiten doorgelaten. Je zult merken: dat bespaart in de winter heel wat op je energierekening, waardoor je de hogere investering binnen enkele jaren weer terug kunt verdienen.

Wanneer je toe bent aan het plaatsen van kunststof kozijnen met dubbel glas, overweeg dan zeker voor hoogrendementsglas te kiezen. In de meeste gevallen wordt dit ook standaard al aangeboden, maar er kan wel onderscheid gemaakt worden in ‘gewoon’ HR-glas, in HR+ glas en in HR++ glas. Het laatste biedt natuurlijk de beste warmte-isolerende werking.

Verkoeling in de zomer

Niet alleen in de winter zit je er warmpjes bij met je nieuwe kozijnen met hoogrendementsglas, ook in de zomer heb je hiervan profijt. Door de speciale coating houd je tijdens het warmste seizoen de grootste hitte buiten, terwijl je wel profiteert van de lichtinval.

Minder geluidsoverlast

Een laatste voordeel van nieuwe kunststof kozijnen met dubbel glas is de geluiddempende werking. Waar je bij enkel glas de ruiten hoorde trillen in hun sponningen, zul je bij HR++ versteld staan van de stilte. Alle geluiden van buiten worden gedempt door de dubbele ruit en het speciale gas in de spouwruimte.

Advertisement
Banner
Maxaro badkamer, keuken, vloeren