Een woonlocatie kiezen die bij jou past

Het kiezen van een geschikte woonlocatie kan een van de meeste lastige zaken zijn bij het vinden van een woning. Voornamelijk omdat mensen niet weten wat ze willen, kiezen voor gemak of simpelweg een plek kopen waar het niet slim is om te gaan wonen. 

Wat wil je en waarom? 

Op zoek naar een nieuwe woonplaats of naar een nieuwe woning? Dan is het belangrijk om goed na te denken over verschillende zaken. Wil je dichtbij je werk wonen, dichtbij je vrienden en familie wonen of juist in een levendige stad wonen waar veel is te doen? 

Dit zijn allemaal zaken om goed over na te denken en te kijken wat het belangrijkste voor jou is en wanneer en hoeveel je moet reizen. Maak deze keuze niet te snel, want als je later ergens woont waar jij je niet op je gemak voelt dan kan dat erg vervelend zijn. 

Kies niet te snel voor gemak

Wanneer je ergens opgroeit, dan hoeft dat niet te betekenen dat je daar ook moet blijven wonen. Dit is natuurlijk een keuze die snel makkelijk kan worden gemaakt vanuit gemakt, omdat je er toch al woont en er al veel hebt opgebouwd. Wanneer je er zeker van bent dat dat is wat je wilt dan is het geen probleem. Maar als je ook altijd graag ergens anders hebt willen wonen dan is het beter om de keuze zo snel mogelijk te maken wanneer dat kan. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het op een gegeven moment wordt om nog ergens anders te gaan wonen.

Simpelweg niet slim om ergens te gaan wonen

Ga je voor een koopwoning? Denk dan goed na of het slim is om een bepaalde woning op een bepaalde plek te kopen. De laatste jaren is er een mindset ontstaan dat een woning kopen vrijwel altijd een goede keuze is als het over financiën gaat.

Zo zijn de prijzen veel harder gestegen dan de lonen in Nederland zijn gestegen en in combinatie met de corona crisis van dit moment kan het maar zo gebeuren dat de prijzen van woningen ook gaan dalen. Wanneer je een woning koopt  die de komende jaren wel in waarde daalt en misschien ook op een locatie is gelegen waar de vraag lager is, dan bestaat er natuurlijk ook altijd een kans dat je er financieel juist slechter van wordt. Niet elke woning is dus met zekerheid een goede investering.

Een van deze nieuwbouwwoningen in Heemstede is bijvoorbeeld al snel een betere investering vanwege het feit dat het een nieuwbouw is en daarnaast mooi in de Randstad is gelegen. Maak dan ook geen overhaaste beslissing, maar neem de tijd bij het vinden van een woning die voor jou geschikt is.

Advertisement
Banner
Maxaro badkamer, keuken, vloeren